Ng Jit Seng , Ketua Pegawai Operasi

Ng Jit Seng menyertai Principal Asset Management Berhad pada September 2021. Jit Seng bertanggungjawab untuk mendorong perubahan dan transformasi dalam model operasi sasaran yang lebih mantap dengan fokus utama ke arah pengalaman pelanggan yang lebih baik. Ini akan memberikan peningkatan keadaan dan produktiviti operasi perniagaan.

Beliau membawa pengalaman selama 20 tahun dalam pelbagai industri termasuk insurans, perbankan dan pembuatan dan dalam organisasi yang mapan seperti Prudential, Standard Chartered Bank, HSBC Bank dan Flextronics. Sebelum itu, Jit Seng merupakan Ketua Pegawai Pengalaman Pelanggan di AIA Malaysia di mana dia bertanggungjawab untuk pembangunan rangka kerja pengalaman pelanggan AIA untuk menyampaikan pengalaman yang diperibadikan dan boleh dipercayai kepada 3.9 juta pelanggan mereka dan 19.000 pasukan Life Planner, dengan fokus pada usaha untuk platform automasi, digitalisasi dan layan diri.

Kelayakan:
Jit Seng adalah lulusan dengan kepujian kelas Pertama dalam Kejuruteraan Elektrik & Elektronik dari University of Leeds serta Six Sigma Black Belt yang diperakui.