Principal Asset Management Berhad, dimiliki bersama oleh  Principal Financial Group®, salah satu ahli  FORTUNE 500® dan perkhidmatan kewangan global yang tersenarai di Nasdaq, dan kumpulan CIMB, salah satu kumpulan perbankan yang terulung di Asia Tenggara.

Principal Asset Management Berhad telah ditubuhkan pada 13 Jun 1994 di Malaysia dan kini turut bertapak di Indonesia, Thailand dan Singapura. Kami menawarkan pelbagai solusi perlaburan kepada individu dan entiti perniagaan untuk membina, melindungi dan mempertingkatkan kewangan mereka melalui perlaburan unit amanah, skim persaraan, mandat korporat dan kepakaran pengurusan aset.

Dengan idea yang inovatif dan penyelesaian kehidupan yang sebenar, kami membantu para pelanggan kami tidak kira apa jua jumlah pendapatan dan portfolio mereka dalam merancang kewangan mereka demi masa depan yang lebih selesa.

Principal, Principal dan reka bentuk symbol dan Principal Financial Group adalah tanda dagangan dan tanda perkhidmatan Principal Financial Services, Inc. salah satu ahli syarikat Principal Financial Group. © 2019 Principal Financial Services, Inc.