Kami terikat dengan satu tujuan bersama:

Untuk memupuk dunia di mana keselamatan kewangan boleh diakses oleh semua.

Principal ada di sini untuk membantu orang ramai dan syarikat mengharungi masa yang tidak menentu. Kami memahami titik kesakitan anda dan kami boleh membantu anda membuat kemajuan kewangan, tidak kira latar belakang kewangan anda, peringkat kehidupan atau saiz portfolio anda. Dengan jejak kaki kami di seluruh dunia, kami boleh menyampaikan alat kewangan, sumber dan maklumat yang anda perlukan supaya anda boleh menjalani kehidupan yang anda inginkan.

Mengapa memilih Principal?

media

Kami mempunyai lebih daripada140 tahun kepakaran global dalam industri perkhidmatan kewangan, sejak penubuhan kami pada tahun 1879.

Kumpulan Kewangan Principal ialah Peneraju Global dalam Pengurusan Pelaburan dan Penyelesaian Persaraan Keseluruhan. Kami juga merupakan salah satu daripada 5 penyedia teratas dalam Pengurusan dan Penyelesaian Pelaburan Islam Global. Kami menawarkan kumpulan pelaburan pakar yang luas, set kelas aset yang pelbagai dan penyelesaian kewangan yang komprehensif. Strategi yang dibangunkan oleh pengurus dana global kami yang berpengalaman direka bentuk untuk mengimbangi seluruh kelas aset untuk memaksimumkan pulangan, kitaran ekonomi, keadaan pasaran dan keupayaan pengurusan risiko disemak secara berkala untuk melaraskan peruntukan aset.

Hari ini, kami menggaji lebih kurang 19,000* pekerja di seluruh dunia yang bersemangat untuk meningkatkan kekayaan dan kesejahteraan orang ramai serta perniagaan di seluruh Asia, Australia, Eropah, Amerika Latin dan Amerika Utara.

*Setakat 31 Disember 2022.

02

Kami mempunyai ciri Kepimpinan Industri kami

Kumpulan Kewangan Principal memegang jawatan kepimpinan yang kukuh, disahkan seperti berikut:
Kedudukan ke-256 dalam FORTUNE 500® - kami terkenal dengan idea inovatif dan penyelesaian kehidupan sebenar untuk membantu pelanggan membuat peningkatan kewangan, tidak kira pendapatan atau saiz portfolio mereka*.
•Berada di kedudukan ke-441 dalam senarai Forbes Global 2000, kami diiktiraf sebagai syarikat terbesar dan paling berkuasa di dunia, seperti yang diukur oleh kedudukan komposit untuk jualan, keuntungan, aset dan nilai pasaran*.

Di Malaysia, Principal Asset Management Berhad ialah sebuah syarikat usaha sama antara Principal Financial Group® - ahli FORTUNE 500® dan perkhidmatan kewangan global tersenarai Nasdaq - dan Kumpulan CIMB, salah satu kumpulan perbankan universal terkemuka di Asia Tenggara. Komitmen kami terhadap matlamat dan strategi kami telah dibuktikan dengan pelbagai anugerah dan pengiktirafan yang kami peroleh selama bertahun-tahun.

*Mei 2022.

03

Kami memberi perkhidmatan kepada lebih kurang 62 juta pelanggan di seluruh dunia.

Kumpulan Kewangan Utama membantu lebih kurang 62 juta pelanggan* merancang, menginsuranskan, melabur dan bersara, sambil bekerja untuk menyokong komuniti tempat kita menjalankan perniagaan, menambah baik planet kita dan membina tenaga kerja yang pelbagai dan inklusif.

*Setakat 31 Disember 2022.

Di Malaysia, Principal Asset Management Berhad terus komited dalam memperjuangkan keterangkuman kewangan melalui penyelesaian pelaburan digital yang inovatif dan pendidikan pelanggan yang boleh membantu hampir 3 juta pelanggan menyimpan cukup, mempunyai dan melindungi secukupnya untuk mencapai matlamat kewangan jangka panjang.

*Setakat 31 Disember 2022.

04

Kami menguruskan lebih AS$635 bilion Aset Di Bawah Pengurusan di seluruh dunia.

Profesional kewangan dan pelanggan berpaling kepada kami untuk mendapatkan penyelesaian dan sokongan yang tepat untuk mencapai matlamat kewangan mereka. Hari ini, profesional pelaburan global kami menguruskan lebih AS$635 bilion aset di bawah pengurusan di seluruh dunia*.

*Setakat 31 Disember 2022.

Kepimpinan

Principal Asset Management Berhad Lembaga Pengarah dan Pengurusan Kanan

Lembaga Pengarah
Pasukan Pengurusan, ASEAN
Pasukan Pengurusan, Malaysia
web1 mob1

Kepakaran & Pengalaman

Kami mempunyai pasukan pakar yang mengendalikan:

Pematuhan
Pengurusan Risiko
Penasihat Syariah
Penyumberan Luar Dana
web02 mob02

Anugerah & Pengiktirafan

Mengiktiraf pencapaian

Asia Asset Management Best of the Best Awards 2022
2021 Gobal Banking & Finance Awards
World Business Outlook Annual Awards 2021
02 mob03

Bilik Media

Sumber anda untuk keluaran berita terkini dan pengumuman syarikat.

BERITA TERKINI
Lihat semua berita terkini
PERTANYAAN MENGENAI MEDIA

Ada soalan untuk pasukan komunikasi kami? Hubungi kami.

Fartini Zaharuddin
Fartini.Zaharuddin@principal.com

Somesh Naidu
Somesh.Naidu@principal.com

Jasmin Zainal Abidin
jasmin.abidin@principal.com

 

04 mob04

Hubungi Kami

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan:

Hubungi Pusat Khidmat Pelanggan kami

Minta Perunding Kewangan kami menghubungi anda

web05 mob05