Goh Chian Chang, Ketua Pegawai Agensi dan Pembangunan Perniagaan

Goh Chian Chang menyertai Principal Asset Management Berhad pada Disember 2023. Goh bertanggungjawab untuk pengedaran agensi secara keseluruhan untuk memacu dan mempercepatkan perniagaan agensi kami menjadi francais agensi yang hebat yang akan memberikan nasihat kewangan profesional dan pelaburan yang berbeza kepada pelanggan kami. Ini akan mengukuhkan lagi dan melonjakkan perniagaan agensi kami ke peringkat seterusnya.

Goh membawa bersamanya 24 tahun pengalaman bekerja dalam Industri Perkhidmatan Kewangan, 11 tahun dalam industri pengurusan aset di bawah fungsi pembangunan agensi, dan 13 tahun dalam industri insurans hayat, memegang pelbagai peranan kepimpinan dalam pembangunan agensi, latihan agensi, strategi Agensi, Pengurusan Perubahan dan transformasi agensi. Sebelum menyertai, Goh adalah Ketua Strategi Agensi, Transformasi agensi dan Ketua Pegawai agensi (CAO) agensi APEX di PT AIA Financial, Indonesia.

Kelayakan:

Goh lulus dari University of South Australia, dengan ijazah sarjana muda perniagaan dua jurusan perbankan dan kewangan. Beliau dianugerahkan" Anugerah Institut " dan keahlian seumur hidup oleh Institut Perbankan dan Kewangan Australia.