Ramalan Pasaran Suku ke-3 2020

Pendapatan Tetap oleh Jesse Liew

Separuh pertama tahun 2020 agak penting. Berhadapan dengan pandemik yang belum pernah kita lihat dalam kehidupan kita, perniagaan terpaksa berkembang dengan lebih cepat dan masyarakat terpaksa mengubah cara hidup mereka. Walaupun dengan COVID 19, prestasi pasaran kewangan dalam tempoh enam bulan pertama tahun ini mengejutkan para pelabur.

Dalam video ini, Jesse akan menerangkan:

market outlook Kajian prestasi pendapatan tetap pada separuh pertama tahun 2020

market outlook Pandangan untuk pendapatan tetap bagi suku ketiga 2020

market outlook Strategi untuk maju ke hadapan

 

 

Ekuiti oleh Patrick Chang

COVID-19 jelas menjadi pemacu tunggal terpenting untuk pasaran kewangan sejak beberapa bulan kebelakangan ini. Negara-negara G3 telah menggunakan rangsangan monetari dan fiskal berjumlah 30 trilion ke dalam ekonomi masing-masing. Oleh itu, data ekonomi mula menampakkan kesan positif dari rangsangan besar dan pembukaan semula ekonomi.

Dalam video ini, Patrick akan menerangkan:

market outlook Pandangan global untuk pasaran ekuiti

market outlook Pandangan Asia Pasifik dan ASEAN

market outlook Strategi untuk maju ke hadapan

 

Sukuk Global oleh Mohd Fadzil Mohamed

Selepas prestasi yang memberangsangkan tahun lalu dengan pulangan 10.6%, kelas aset Sukuk Global terus menunjukkan prestasi yang memberangsangkan dalam dua bulan pertama tahun ini. Pada bulan Mac, seperti kesemua kelas aset lain di seluruh dunia prestasinya juga dipengaruhi oleh pergolakan pasaran berikutan wabak Covid-19. Walaupun begitu, kita telah melihat kebangkitan pasaran kewangan apabila kerajaan-kerajaan di seluruh dunia menyampaikan pakej rangsangan dan ekonomi mulai dibuka kembali.

Dalam video ini, Mohd Fadzil akan menerangkan:

market outlookKajian pasaran

market outlookPandangan Sukuk Global