Pandangan Pasaran Suku 2-2024

20 min      I     Date: 26 April 2024Pasaran ekuiti global telah menunjukkan banyak trend menarik pada tahun 2024

Pasaran maju telah menunjukkan daya tahan walaupun ketidaktentuan berterusan; ekonomi AS kekal kukuh, Eropah hampir tidak mengelak kemelesetan, dan China memberikan isyarat pemulihan. Di Asia, - Taiwan, Korea dan India telah muncul sebagai pemenang yang kukuh. Dalam video ini, kami akan merangkumkan:

  • Prestasi ekuiti dan pendapatan tetap. 
  • Tinjauan ekonomi.
  • Peluang dalam pasaran ASEAN dan Malaysia.
  • Nasihat dari segi peruntukan aset.

Apa yang seterusnya?

  • Jika anda memerlukan sebarang bantuan pelaburan, sila berhubung dengan perunding kewangan anda. (Kami boleh membantu anda mencari satu). Mereka boleh membantu anda dengan matlamat pelaburan anda dan nasihat anda mengenai toleransi risiko anda.
  • Sebagai alternatif, anda juga boleh menguruskan portfolio anda secara on-the-go, bila-bila masa, di mana sahaja melalui portal pelaburan dalam talian kami.
  • Jika anda memerlukan bantuan lanjut, sila tinggalkan butiran anda di sini, dan kami akan berhubung dengan anda.

 

Penafian: Kandungan dalam video ini bertujuan untuk maklumat umum anda sahaja dan tidak boleh ditafsirkan sebagai tawaran atau cadangan untuk melabur dalam Dana kami dan ia juga tidak mengambil kira keadaan tertentu pelabur. Maklumat yang terkandung di sini telah diperoleh daripada sumber yang dipercayai boleh dipercayai dan terkini pada tarikh penerbitan. Tiada representasi atau waranti dibuat dan tiada penerimaan sebarang tanggungjawab atau liabiliti yang dibuat mengenai ketepatan, kesempurnaan atau ketepatan maklumat yang terkandung di sini. Ungkapan pendapat yang terkandung di sini adalah tertakluk kepada perubahan tanpa notis. Orang yang ingin bergantung kepada maklumat ini hendaklah merujuk terus dengan sumber maklumat atau mendapatkan nasihat profesional. Pelabur harus menjalankan usaha wajar mereka sendiri ke atas mana-mana produk kewangan dan berunding dengan penasihat kewangan yang sah jika mereka tidak memahami kandungan video ini. Video ini tidak boleh diterbitkan semula, diedarkan atau diterbitkan oleh mana-mana penerima untuk sebarang tujuan lain. Suruhanjaya Sekuriti Malaysia tidak menyemak iklan yang dikeluarkan oleh Principal.