Kekuatan dan kualiti sebagai teras kami

Krisis kesihatan COVID-19 dan pembetulan pasaran global yang cepat dan tidak menentu telah mengejutkan ekonomi dan mewujudkan ketidakpastian bagi individu dan perniagaan. Kehidupan seharian kita telah berubahh — dari cara kita bekerja, bagaimana kita memberi makan kepada keluarga kita, bahkan interaksi kita dengan rakan dan jiran kita — dan tiada sesiapa yang dapat memberitahu berapa lama keadaan ini akan berterusan. Pasaran juga tidak terlepas daripada impak krisis tersebut.

Ramai yang melihat kembali kali terakhir kita mengalami keadaan yang serupa, Kemelesetan Besar tahun 2008. Walaupun kesannya mungkin terasa sama, perbezaan keadaan untuk Principal Financial Group® adalah signifikan.

Principal memasuki tahun 2020 dalam kedudukan kekuatan kewangan yang kukuh, yang membolehkan kita mengatasi krisis ini dengan berkesan. Setiap syarikat mengalami kesukaran pada tahun 2008, tetapi hanya segelintir yang memahami dan membuat penyesuaian. Kami sentiasa memenuhi keperluan pelanggan sepanjang tempoh berkenaan dan muncul dari pergolakan tersebut, sebahagiannya disebabkan oleh kepelbagaian dan disiplin model perniagaan kami. Sejak itu, kami telah memperkukuhkan apa yang perlu, dan hari ini berada di salah satu kedudukan kewangan yang paling kukuh dalam sejarah 141 tahun kami dari segi modal, kecairan dan penyata imbangan.

Walaupun kita akan mengalami kesan jangka pendek dari kemerosotan pasaran kewangan ini, penurunan kadar faedah, dan pertumbuhan ekonomi negatif dalam beberapa suku kewangan berikutnya, Principal akan mengatasi tempoh ini dengan ketabahan dan usaha berterusan untuk memperkasakan pelanggan kami mencapai matlamat kewangan mereka.

Asas kewangan syarikat kami - modal, kecairan, dan kualiti penyata imbangan kami - membolehkan kami mengurus melalui tempoh ketidaktentuan ekonomi dan meletakkan kami di salah satu kedudukan kewangan terkuat dalam sejarah syarikat.

Pada Januari 2020, agensi-agensi penarafan terkemuka terus menjadikan Principal antara institusi kewangan terkuat:

Perkhidmatan Pelabur Moody

Penilaian: A1, Bagus
(peringkat kelima tertinggi 21 peringkat)
Prospek: Stabil

Penilaian Fitch

Penilaian: AA, Sangat Kuat
(tertinggi keempat dari 19 peringkat penilaian)
Prospek: Stabil

S & P Global

Penilaian: A +, Kuat
(peringkat kelima tertinggi dari 20 peringkat)
Prospek: Stabil

Syarikat A.M. Best

Penilaian: A +, Unggul
(tertinggi kedua dari 13 peringkat penilaian)
Prospek: Stabil

Penarafan kekuatan kewangan berkaitan dengan Syarikat Insurans Hayat Principal dan Syarikat Insurans Hayat Nasional Principal pada Januari 2020.

Sumber kekuatan kami

Tempoh matang

Salah satu cabaran untuk Principal semasa Kemelesetan Besar 2008 ialah jangka masa hutang tertunggak hampir $ 500 juta. Kami berada dalam kedudukan yang lebih kuat hari ini, setelah membina tahap kecairan yang disasarkan di Syarikat Induk kami; sambil menguruskan tempoh antara hutang yang akan matang dengan seimbang. Tempoh matang hutang seterusnya, dengan nilai $ 300 juta, adalah pada tahun 2022.

  • Kami mempunyai nisbah hutang-ke-modal sebanyak 21% pada 31 Disember 2019, yang berada pada tahap rendah mengikut julat sasaran kami iaitu dalam 20-25%.
  • Tempoh lima tahun berikutnya berjumlah $ 600 juta, dengan $ 300 juta pada tahun 2022 dan $ 300 juta lagi pada tahun 2023.

Kedudukan modal dan kecairan

Kami berada dalam kedudukan modal dan kecairan yang sangat kuat dengan akses kepada perjanjian pembiayaan berputar dan luar jangka, jika diperlukan. Ini meletakkan kita dalam kedudukan untuk terus memenuhi semua kewajiban jangka panjang kepada pelanggan dan pemegang polisi.

  • Kami mengakhiri 2019 dengan kedudukan Modal Berasaskan Risiko sebanyak 412%, melebihi sasaran kami iaitu 400%, dengan tambahan $ 1.2B modal di syarikat induk pada akhir 2019.
  • Dari perspektif mudah tunai, kami mengakhiri 2019 dengan tunai dalam tangan sebanyak $ 1.8B tunai dan aset cair Holding Company. Kami mengawasi kecairan kami dengan teliti dan yakin pada kedudukan kami.
  • Sumber mudah tunai lain termasuk kemudahan kredit pusingan $ 800 juta yang akan mencapai tempoh matang pada November 2023 dan dua perjanjian pembiayaan kontingen berjumlah $ 900 juta dalam kecairan yang tersedia.

Portfolio pelaburan

Portofolio pelaburan kami dipelbagaikan, berkualiti tinggi, dan menfokuskan perhatian pada pelaburan yang memenuhi keperluan liabiliti produk kami.

U.S. Portfolio Tetap Matang 12/31/2008 12/31/2019
NAIC 1 57% 69%
NAIC 2 38% 27%
NAIC 3-6 5% 4%

 

Kualiti Gadai janji Komersial 12/31/2008 12/31/2019
Peringkat setaraf bon (A dan ke atas) 31% 93%
Pinjaman ke nilai semasa 62% 45%
Perlindungan perkhidmatan hutang semasa 1.7x 2.6x

 

Seperti kebanyakan syarikat, kewangan jangka pendek kita dijangka akan mendapat kesan daripada pasaran dan ekonomi semasa, tetapi kekuatan penyata imbangan dan global, seimbang, dan kepelbagaian perniagaan global kami akan menyokong kejayaan jangka panjang syarikat kami. Pada masa-masa seperti ini, syarikat yang berkualiti, mempunyai pilihan pelaburan yang berkualiti dan portfolio yang pelbagai, berada dalam posisi yang lebih baik untuk menghadapi ujian masa dan ketidaktentuan pasaran.
 

Peruntukan dan kepelbagaian aset tidak menjamin keuntungan atau melindungi daripada kerugian.

Penarafan terkini pada Januari 2020.

 

Penarafan pihak ketiga hanya berkaitan dengan Syarikat Insurans Hayat Principal dan Syarikat Insurans Hayat Nasional sahaja, dan tidak menggambarkan tindakan atau notis penilaian yang berkaitan dengan sektor insurans hayat AS secara amnya.

Penarafan bukanlah cadangan untuk membeli, menjual atau menyimpan sekuriti. Penarafan tertakluk kepada semakan atau penarikan pada bila-bila masa oleh agensi penugasan, dan setiap penilaian harus dinilai secara bebas daripada penilaian lain.

Maklumat adalah terkini semasa pembuatan penerbitan ini. Perlu diingat bahawa pemegangan portfolio dikenakan risiko.

Produk insurans dari Principal Financial Group® dikeluarkan oleh Principal National Life Insurance Company (kecuali di New York) dan Principal Life Insurance Co. Plan perkhidmatan pentadbiran yang disediakan melalui Principal Life. Principal National and Principal Life adalah ahli Principal Financial Group®, Des Moines, IA 50392.