Laporan dalam talian

Tindakan tidak beretika, menyalahi undang-undang atau tidak bertanggungjawab boleh menyebabkan kerugian atau kemudaratan serius kepada organisasi, pekerja dan pelanggannya. Itulah sebabnya menjadi tanggungjawab semua orang untuk membantu mencegah aktiviti ini dan memelihara budaya integriti kita. Anda boleh membantu kami dengan memaklumkan sekiranya anda mempunyai kebimbangan mengenai perniagaan atau operasi Principal Financial Group, termasuk Principal Asset Management Berhad. Situasi harus berkaitan dengan:

  • Penipuan, seperti pemalsuan, pencurian, penggelapan, pencurian identiti, penyalahgunaan aset syarikat
  • Masalah etika dan kepatuhan, seperti pelaporan kewangan, perdagangan orang dalam, peraturan antimonopoli, konflik kepentingan, atau pernyataan yang salah
  • Rasuah
  • Pelanggaran Privasi Data / Peristiwa Keselamatan Siber, seperti akses tanpa izin dan / atau pendedahan maklumat sensitif atau peribadi yang dapat dikenal pasti.


Laporkan Penipuan atau Kelakuan Tidak Beretika

Sebagai peneraju industri perkhidmatan kewangan, kami memandang serius kewajiban kami kepada pelanggan dan komuniti global kami untuk menjalankan perniagaan secara sah dan beretika. Ini berkisar dari melindungi pelanggan kami dari kenaikan kos yang berkaitan dengan aktiviti penipuan hingga melakukan diri kita dengan cara yang meningkatkan kepercayaan dan keyakinan masyarakat terhadap Principal Financial Group® dan industri perkhidmatan kewangan.

Tidak ada syarikat yang kebal dari risiko perlakuan tidak beretika atau aktiviti penipuan. Sesuai dengan peraturan, adalah menjadi tanggungjawab kita untuk mengambil tindakan yang sesuai apabila keadaan ini disyaki atau mungkin berlaku.

Syarikat kami tidak akan bertolak ansur, dan mengambil tindakan agresif terhadap tingkah laku atau penipuan yang tidak beretika sama ada dilakukan oleh pekerja, pelanggan, vendor, mereka yang menjual produk kami atau orang lain.

Hantarkan borang ini untuk melaporkan penipuan, aktiviti jenayah atau masalah etika. Untuk menggunakannya, pilih "Laporkan" dan pilih "Malaysia" dari butang lungsur negara dan teruskan mengisi borang dalam talian dengan maklumat yang diperlukan. Anda mempunyai kemampuan untuk tetap tidak dikenali atau memberikan maklumat hubungan anda.

 

Dasar Kami untuk Tidak Membalas

Tidak ada syarikat yang kebal dari risiko perlakuan tidak beretika atau aktiviti penipuan. Adalah menjadi tanggungjawab kita untuk mengambil tindakan yang sewajarnya apabila keadaan ini disyaki atau mungkin berlaku. Syarikat kami tidak bertolak ansur, dan mengambil tindakan agresif terhadap, tingkah laku atau penipuan yang tidak beretika sama ada dilakukan oleh pekerja, pelanggan, vendor, mereka yang menjual produk kami, atau lain-lain. Selain itu, syarikat mengesahkan dasar lama dengan membalas terhadap laporan mengenai sebarang jenis aktiviti yang disyaki tidak beretika atau penipuan apabila dibuat dengan niat baik.


Kerahsiaan

EthicsPoint tidak menjejaki pelawat ke laman web ini. Anda boleh memilih untuk memberikan nama anda atau tetap tidak dikenali sekiranya dibenarkan oleh undang-undang privasi data.


Kecemasan

Walaupun EthicsPoint memandang serius setiap laporan yang kami terima, kami bukan perkhidmatan kecemasan. Sila hubungi perkhidmatan kecemasan tempatan anda jika anda perlu melaporkan keadaan kritikal.