Principal PRS Year End Campaign 2023_Top banner

Dapatkan ganjaran kredit Touch ‘n Go Wallet dengan Principal PRS

Calendar

Tempoh Kempen

21 Okt 2023, 12:00am hingga 31 Dis 2023, 11:59pm (termasuk kedua-dua tarikh)
 

Checklist

Untuk pendaftaran baru atau tambah nilai melalui

  • Perunding PRS Principal

Kriteria

Ganjaran

Pelaburan kasar minimum / tambah nilai sebanyak RM3,000 dalam satu transaksi ke dalam dana Principal PRS (Kelas A atau Kelas C sahaja).

Kredit Touch 'n Go eWallet bernilai RM30

Pelaburan kasar minimum / tambah nilai sebanyak RM5,000 dalam satu transaksi ke dalam dana Principal PRS (Kelas A atau Kelas C sahaja).

Kredit Touch 'n Go eWallet bernilai RM50

Jumlah pelaburan mestilah dana baru kepada Principal. Ia tidak termasuk:

  • beralih daripada pelaburan sedia ada dalam dana PRS Principal kepada dana PRS Prinsipal yang lain; Dan
  • Tebus dan Labur semula transaksi (Redeem & Reinvest).

Nota: Peserta MESTI mempunyai Touch 'n Go eWallet ("TNG eWallet") yang didaftarkan ke nombor telefon bimbit yang telah diberikan oleh Peserta kepada Principal. Ganjaran akan dikeluarkan oleh Touch 'n Go melalui transaksi kredit terus ke dalam Aplikasi TNG eWallet Peserta. 

Sila klik di sini untuk terma dan syarat (T&C) yang terpakai untuk Kempen ini.

Mengapa melabur dalam PRS?


Ia adalah penting untuk mempunyai pelbagai sumber pendapatan untuk bergantung kepada selepas bersara. PRS berfungsi sebagai aliran pendapatan tambahan selain simpanan persaraan wajib anda (jika ada). Lebih awal anda mula merancang dan melabur untuk persaraan, semakin banyak kesan yang anda dapat terhadap jumlah kekayaan persaraan anda.

Smile

Nikmati pelepasan cukai untuk RM3,000 pertama caruman PRS anda (sah sehingga tahun 2025)

recycle

Membolehkan caruman automatik melalui Pelan Simpanan Biasa (min RM100 sebulan)

Plus

Tambah nilai melalui akaun maya PRS (PRS virtual account), PPA Online atau cek


Right document

Fleksibiliti dalam pemilihan dana (Konvensional & Islam)

Growth

Nikmati potensi pertumbuhan pelaburan anda dan manfaatkan pendapatan kompaun

Group

Calonkan benefisiari dalam baki PRS anda sekiranya berlaku kematian

Apa yang perlu dilakukan seterusnya?


Penafian: Maklumat ini bertujuan untuk maklumat umum anda sahaja dan tidak boleh ditafsirkan sebagai tawaran atau cadangan untuk melabur dalam Dana kami dan tidak mengambil kira keadaan tertentu pelabur. Dokumen Pendedahan berikut telah didaftarkan dengan sewajarnya dengan Suruhanjaya Sekuriti Malaysia ("SC"): PRS Plus^ Dokumen Pendedahan Penggantian Keempat bertarikh 23 September 2022 dan Principal Islamic PRS Plus^ Dokumen Pendedahan Penggantian Keempat bertarikh 23 September 2022 (secara kolektif dirujuk sebagai "Dokumen Pendedahan"). Kami mengesyorkan agar anda membaca dan memahami kandungan Dokumen Pendedahan ini sebelum menyumbang dan anda menyimpan Dokumen Pendedahan tersebut untuk rekod anda. Salinan Dokumen Pendedahan termasuk apa-apa tambahan dan Lembaran Serlahan Produk (jika ada) boleh didapati di pejabat, pengedar atau laman web kami di www.principal.com.my. Pengeluaran mana-mana unit yang berkaitan dengan Dokumen Pendedahan hanya akan dibuat apabila menerima permohonan yang dirujuk dan disertakan dengan salinan Dokumen Pendedahan. Terdapat yuran dan caj yang terlibat dalam menyumbang dalam PRS. Kami mencadangkan agar anda mempertimbangkan yuran dan caj ini dengan teliti sebelum membuat sumbangan. Harga unit dan pengagihan pendapatan, jika ada, boleh jatuh atau naik. Prestasi masa lalu tidak mencerminkan prestasi masa depan dan pengagihan pendapatan tidak dijamin. Untuk risiko tertentu yang berkaitan dengan PRS, sila rujuk Dokumen Pendedahan. Sebagai pelabur, anda harus membuat penilaian risiko anda sendiri dan mendapatkan nasihat profesional, jika perlu. SC tidak menyemak iklan yang dikeluarkan oleh Principal.

^Nama "PRS Plus" ialah nama penyelesaian PRS oleh Principal. Ia sama sekali tidak menunjukkan atau menjamin bahawa Skim ini semestinya mengatasi skim persaraan swasta lain atau mempunyai ciri-ciri tambahan yang mungkin kurang dalam penyelesaian PRS yang lain.